Jag ville ju veta – testade min attityd i Svd

Attitydtest – optimist eller pessimist?

Alla har väl hört det klassiska uttrycket ”är glaset halvfullt eller halvtomt?”, men det är inte alltid vi inser kraften i att se på livet ur en optimistisk synvinkel. Det kan påverka allt från småsaker i vardagen till vårt val av partner, vänner, karriär och vår personliga lycka. Den lilla rösten som viskar ”allt är möjligt” i stället för ”det är omöjligt” kan guida dig genom livets prövningar.
En sann optimist är sällsynt och inte alltid uppskattad av omgivningen. Ofta fnyser vi åt de hurtiga duktigpellar som inte verkar påverkas av vare sig dåligt väder eller trafikstockningar. Hur kan de inte se världen som den är, full av irritationsmoment och orättvisor, frågar vi oss. Men sanningen är att optimisterna troligen vet att varken världen eller människorna som befolkar den är perfekta, de väljer bara att fokusera på det som är positivt. Denna inställning har sina fördelar: bättre hälsa, mer energi, ökad kreativitet och en allmän känsla av välmående. Men att vara optimist har också sina nackdelar. Överdrivet optimistiska personer kan lida brist på sunt förnuft och överskatta sig själva och sin förmåga. Men samtidigt ska man komma ihåg att överdriven pessimism kan leda till sämre hälsa, sämre relationer, känslor av hjälplöshet, depression och att man presterar sämre. Det bästa är att hitta en balans: en optimistisk attityd blandat med en hälsosam dos sunt förnuft.

Övergripande resultat – på en skala av 1 till 100 blev jag; 71
Du är inte alltid optimist, men din optimistiska sida tar ofta över.

Du är ganska realistisk och ser för det mesta saker för vad de är.

Denna inställning till livet lönar sig, både i ditt privatliv och professionellt.

Ditt sätt att se på livet ger dig inte bara mer energi, det gör också att du kan mobilisera dina krafter och fortsätta kämpa när du upplever motgång.

Du ska uppskatta och vårda den här sidan hos dig själv, den är en av dina styrkor.
Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: