Expressen idag – KLICKA – en ytterst läsvärd artikel om sex!

För den som inte orkar klicka och vänta på att sidan ska laddas har jag kopierat texten rakt av.
Det har onekligen hänt en del på 100 år…

Foto: JUPITER IMAGES (samma bild som i artikeln)

” Män är av naturen perversa”
Dagens sexråd handlar ofta om hur vi ska få mer och bättre sex. Men det var annorlunda förr. I boken ” Sex tips for husbands and wives” från 1894 skriver författaren Ruth Smythers om hur gifta kvinnor ska hantera sina sexliv. Och ju mindre sex desto bättre, var rådet som gällde för hundra år sedan, skriver The Sun.

I dagens samhälle är vi överösta med litteratur och tidningsråd som handlar om hur vi ska få mer och bättre sex i våra liv. Inget är för pinsamt eller intimt att ta upp och de som inte har sex alls kan lätt känna sig udda. Dock var det inte länge sedan som sex ansågs som något mycket privat och snudd på oanständigt i vissa kretsar.

Sex sågs som motbjudande
1894 skrev Ruth Smith, som var gift med en engelsk kyrkoherde, en bok vid namn ” Sex tips for husbands and wives.” Boken vänder sig främst till unga kvinnor och handlar om hur de ska förhålla sig till sexualiteten i äktenskapet, skriver The Sun. Och enligt Ruth Smith och den rådande tidsandan var det ju mindre sex desto bättre som gällde. Sex beskrevs av Ruth som ” något som bäst är motbjudande och i värsta fall är ganska smärtsamt”.
Nedan följer ett urval av Ruth Smiths råd för nygifta unga kvinnor.

” Den smarta hustrun tillåter maximalt två korta sexuella kontakter i veckan. Allt eftersom åren går bör hon försöka få också den frekvensen att minska. Spelad sjukdom, trötthet och huvudvärk är de smartaste sätten att uppnå detta.”

”En självisk och sensuell make kan lätt få övertag över sin fru. Glöm därför aldrig detta grundläggande råd: ge lite, ge sällan och framförallt ge motvilligt. Annars kan ett i övrigt respektabelt äktenskap lätt förvandlas till en orgie i sexuell lust.”

”En smart hustru gör det till en regel att aldrig visa sin nakna kropp för sin man, eller låta honom visa sin nakna kropp för henne”.

”Många män får sin mesta sexuella tillfredsställelse precis efter sexakten då de känner sig lugna och helt avslappnade. Därför måste hans hustru se till att det inte blir någon lugn och skön stund för honom efteråt. Annars kommer han snart att känna sig uppmuntrad att försöka igen.”

”När maken får sin vilja fram ska hustrun ligga så stilla som möjligt. Kroppsrörelse kan uppfattas som sexuell upphetsning av den optimistiske maken. Sex ska, när det inte kan undvikas, endast praktiseras i totalt mörker.”

” Gräl och tjat och gnabb har visat sig väldigt effektivt sent på kvällarna då mannen vanligtvis brukar försöka få sin vilja fram. Börja gnabba med honom ungeför en timme innan han brukar försöka förföra dig.”

” De flesta män är av naturen perverterade, och kommer om de ges minsta chans vilja ha de mest avskyvärda sexakter som till exempel att genomföra sexakten i olika positioner.”

”Vid det tionde bröllopsdagen har många hustrur klarat av barnafödandet samt klarat av det ultimata målet att avsluta all sexuell kontakt med maken”.
Källa: Expressens webbupplaga 2008-10-23, kl 13:14

Jag garvar läppen av mig…

Vad de stackars tjejerna måste ha kämpat för att få ihop allt, och tänk hur jobbigt det måste ha varit när de blev lite hederligt pilska!!
Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: