Tisdagstema: vinter***UPPDATERAD!

Nu även med en bild på lilla kärnfamiljen från idag. Vädret ändrade sig under den tid vi vistades i Tyresö Centrum, och de tre glasögonormarna var ganska översnöade när de kom hem igen!

Kalle___Kerstin___Hasse + SNÖ!!

Igår testade jag på vintersysslor på ett ganska handfast sätt eftersom Leias dagis var stängt (Vad är det med dagisar nu för tiden? Jag trodde huvuduppgiften var att på bästa sätt ta hand om våra barn medan föräldrarna jobbar, och inte att föräldrarna ska förse personalen med pedagogiskt arbetsmaterial…), så mormor fick rycka ut med kortvarsel och ta hand om lillskruttan.

Självklart en väldigt välkommen uppgift, som dessutom löstes väldigt smidigt eftersom vi skulle in till stan tidigt och lämna av syrran på Centralen. Jenny tog med Leia till jobbet, och sedan var det bara att plocka upp henne och vända hemåt igen.

Det vintriga då?

Vi stannade ute i trädgården – väl påpälsade – när vi kom hem, och letade upp saker som gick att åka på. Det är vad man vill göra när man är liten ju!


Våra ”fordon” blev snösläden och den gamla snowracern. Farthållning sköttes av mormor som fick sig ett oväntat och likaså oplanerat gympapass! En något motvillig fotomodell lät sig avbildas mot löfte om flera turer i trädgården.

Snö- och rimfrosttäckta blomster:
Kärleksörten
Mahonian
Torkad syren

Varför låta sig begränsas av årstider? Att gunga är alltid roligt ju.

Alla bilderna togs i vår trädgård, så det är nog en bra pedagogik att inte krångla till det för mycket va?

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: