Onsdagstema – trofé

Här kan jag ju återknyta till gårdagskvällen. Även mitt bidrag blir av det musikaliska slaget. Fler fina bidrag hittar man här.

Jag var på Berwaldhallen och lyssnade på sonen och en massa andra duktiga ungdomar som jubileumskonserterade. Tyresö Musikklasser har funnits i 25 år minsann. Därför hade man dammat av några av de duktigaste f.d. eleverna; Erik Linder och Erik Linderfors. De framförde några egna nummer i slutet av konserten.

Men den här trofén då? Jo men alla konserter brukar avslutas med Erik Riedels alldeles underbara sång ”Vi är barn” och alla ungdomar har en vacker röd ros i handen som de viftar med i slutcrescendot.  Det är så vackert och känsloknipande att man bara ryser i hela kroppen!

…så nu hänger jubileumsrosen i köksfönstret och torkar. Kalle har ju faktiskt slutat i musikklasserna för två år sedan, men hänger fortfarande kvar i Ungdomskören.

Nu måste jag ju bli lite politiskt inkorrekt och propagera lite för musikklassernas överlevnad här, eftersom kommunpolitikerna snålar på anslagen så till den milda grad…Inte kul!

Musik är nödvändigt!!

Annonser

2 Responses to Onsdagstema – trofé

  1. Birgitta skriver:

    Vilken trevlig post och klart du ska kämpa för musikklassernas bestående! Jätteviktigt för barn och ungdomar med musikutbildning 🙂

  2. Prisvärd trofé -en ros är en ros är…
    Samlas de och torkas?

%d bloggare gillar detta: