Känner du arstinn?

Arstinn är en ganska så både hel- och halvknasig maka, mor och mormor som gärna bloggar med både ord och bild. Jag är ganska rappkäftad och som den känslostyrda person jag är så håller jag inte inne med mina åsikter särskilt länge! Det är bara att tugga i sig, och försöka att sålla/tolka/förstå… Jag är snäll ♪♫

I det verkliga livet är jag gift sedan november 1991 med en snäll och för mig synnerligen viktig man, som under hela vår tid tillsammans har varit dryga nitton år äldre än jag. Oföränderligt… Det bästaste är att jag är lika viktig för honom.

Vår resa tillsammans började med ett kortare förhållande (av det där sanslöst passionerade slaget) redan 1981 då jag var en väldigt ung och präktigt rekorderlig tös, med mycket höga moraliska krav på både mig själv och omgivningen.
Ingen av oss var ledig och jag var alldeles för ung för att klara av att tänka mig in i rollen som styvmor till fyra grabbar. Jag hade inga egna barn på den tiden, men hade väl redan förstått att mannen/killen jag levde ihop med kanske inte var det allra bästa valet, trots allt.

Mannen i mitt liv seglade (utan båt) vidare och våra vägar korsades några gånger under åren fram till 1988 då vi fastnade för varandra rejält. Under mellanperioden hade jag blivit mamma till en flicka som föddes i april 1983. En fullkomligt fantastisk och omtumlande upplevelse, som jag inte trodde att jag skulle våga utsätta mig för.

Efter ett års smygande så flyttade jag och dottern till en trerummare 1 juli 1989, och livet som deltidsförälder tog sin början. Och som fortsatt älskarinna…

Ytterligare ett år senare så sprack äntligen äktenskapsbubblan och vi blev sambos i min trea, och sedan flyttade vi in i makens hus. Eftersom det var hans föräldrahem från början så var det ett tänkbart alternativ – annars inte! Här skulle man kunna rada upp ett antal goda råd om hur man bör gå till väga vid separationer…
Stå för det val du/ni gör.
Våga ta konflikt.
Berätta för barnen i det tidigare förhållandet att de fortfarande är älskade, och att det inte är dem du skiljer dig ifrån.
Försök att hålla sams med exxet.
Prata, prata, prata.
Agera vuxet…

Det är också på sin plats att stötta den övergivna partnern så att vederbörande klarar av att gå vidare i livet. Ingen mår bra av att ägna sitt liv åt att älta oförrätter.

Som t.o.m. lådans minst välvässade kniv kan förstå så var det kanske inte helt konfliktfritt att börja leva tillsammans. I alla fall inte utanför vår lilla mysiga värld. Det tog faktiskt väldigt många år men det har varit värt alla bakslag!

Det där med att prata…vi pratade väldigt mycket med varandra redan från början, och har nog berättat nästan allt för varandra. De misstag som gjordes i våra respektive tidigare förhållanden skulle inte få upprepas här. Och att än en gång hoppa över till det förmodat grönare gräset på andra sidan staketet är inte längre ett alternativ. 

I maj 1991 förlovade vi oss, och äktenskap bestämdes till november samma år. Varför vänta? Som en extra överraskning visade det sig att ytterligare en liten familjemedlem ville delta i vår lilla enkla ceremoni – den gemensamma sonen hade med viss hjälp av sin busiga storasyster bosatt sig i min mage. Rätt många var det som trodde att vi ”måste” gifta oss – men så var’e inte serru!

Den busiga systern då?
Ja hon var ju åtskilligt yngre vid den tiden, och fascinerades stort av att ploppa ut mina p-piller ur kartan vilket innebar att jag blev rejält mottaglig och fertil då jag tappade kollen på vilka jag hade stoppat i mig.
Vi tackar så mycket för den hjälpen eftersom killen blev rätt lyckad!

Nu när vi är gamla (jepp – fortfarande samma  åldersskillnad) och förståndiga så är det ganska fantastiskt att inse att vi valde varandra för livet, och att det blev så rätt. Kan alla säga att de fortfarande är förälskade i sin partner eller är det många förhållanden som harvar på i gamla invanda hjulspår?

Det får man allt fundera på…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: